Voor organisaties

Warm weer is leuk, maar brengt ook heel wat gezondheidsrisico's met zich mee. Ouderen en kinderen lijden bijvoorbeeld vaak onder een aanhoudende hitte. Niet alleen is er een grote groep mensen met milde gezondheidseffecten op erg warme dagen, ook het sterftecijfer piekt dan. En daar wil de Vlaamse overheid samen met jou iets aan doen! 

Lokale initiatieven kunnen heel wat gezondheidsproblemen voorkomen. Daarom bieden we jou een campagnetoolkit als inspiratie voor jouw lokale acties. Zo maak jij deze zomer het verschil!

Het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde de campagne, in samenwerking met VITO en Circuze, in opdracht van het agentschap Zorg en Gezondheid.

WARME_DAGEN_WEB_2018_socialmedia.jpg

Sensibiliseer vooraf en op erg warme dagen

Het thema van de preventiecampagne is 'zorg voor anderen' naast 'zorgen voor jezelf'.

Heel wat milde gezondheidseffecten door extreme warmte zijn te voorkomen door eenvoudige maatregelen zoals voldoende drinken, afkoeling en voorbereiding. Zorg voor anderen is vaak cruciaal om ernstige gezondheidseffecten te voorkomen.

Banner Warme Dagen regierol lokale besturen

Onderneem acties op erg warme dagen

Lokale acties maken het verschil. Je vindt in onze campagnetoolkit heel wat inspiratie om lokale acties voor verschillende doelgroepen en organisaties op te zetten. De meest duurzame manier om dit aan te pakken is door een intern warmteplan op te zetten.  

Materialen
Webwinkel intermediairen

In de winkelwagen vind je een overzicht van alle materialen. In de loop van de zomer voegen we daar nog materialen aan toe. Heb je specifieke wensen? Je mag ons dat altijd laten weten. Wij staan open voor suggesties! 

Overzicht materialen

  • folder
  • verschillende affiches
  • tal van afbeeldingen
  • teksten voor nieuwsbrief of tijdschrift
  • contentplan voor sociale media
  • basisdocument look-and-feelcampagne
Contact
Contact